The Coachings World – A coaching világa

Közösséget építünk  – Közösséget alkotunk

A fórumot azzal a céllal hoztuk létre, hogy a hasonló nehézségekkel küzdők, egymás sikereiből és tapasztalataiből erőt meríthessenek, támogathassák egymást.  

Olyan közösséget szeretnénk kialakítani ahova jó tartozni és ahol az értékrend a fő összekötő kapocs.

The coachings world - A coaching világa

A kezdetek

Végzett coachként, szupervízorként sokat gondolkoztam azon, hogyan is tovább. Merre tart az út, út-e egyáltalán, az én utam vagy csak egy kitérő ? Mit kezdjek ezzel a rengeteg információval, módszerrel, modellel. Jó lenne mindent megtanulni, megtapasztalni, de ennyi időt és pénzt hogyan fogok tudni előteremteni. És ha még sikerül is mindezt megszerezni, mit fogok tudni ezzel a sok ismerettel kezdeni? Sok gyakorlatorientált képzés van, de az akvárium helyzet és a való világ között tapasztalatból tudom, hogy igencsak nagy eltérés lehet. Ha az újabb tanulás mellett döntök is, mi legyen az, mikor, hol?

Folytathatnám a kérdéseimmel, rengeteg lenne, de a választ nehezen találnám meg rá. Sok időt és még több információt kellene megszűrnöm ahhoz, hogy döntőképesnek érezzem magam a további lépéseket illetően. Jó lett volna valakivel megvitatni ezeket a gondolatokat, akik esetleg tapasztalattal is rendelkeznek, el tudták volna mesélni miről is szólt adott képzés, mi volt ami tetszett, mi volt ami kevésbé, de sajnos ez a lehetőség sem volt adott. Miközben töprengtem a témán, ugrott be a honlap ötlete, hogy jó lenne mindezt a sok hasznos dolgot egy helyen megtalálni, és még ha a személyes tapasztalattal is fűszerezhető lenne, sokkal egyszerűbbnek és biztosabbnak érezném magam ahhoz, hogy dönteni tudjak. Talán közösségformáló lehetne, talán hasonszőrűek társasága is ki tudna alakulni, hogy olyan emberekkel beszélgethessünk, oszthassuk meg a kérdéseinket, kételyeiket, akiknek ismerősen hangzik mindez, saját tapasztalatból tudják miről “gagyarászunk” és nem néznek “nagyon kérdően” ….

Hát így kezdődött, és ahogy a témákat összeírtam egyre szélesebbé, sokszínűbbé, sokrétűbbé vált, és valószínű a továbbiakban még előkerül több olyan téma is, ami jelenleg nem szerepel a honlapon.

Szinte hallom ahogy megkérdezem magamtól,” miért csinálod”?

A válaszom egyszerű, mert hiszek a coachingban, hiszek a szupervízióban és mert nem gyors és rövid út volt ami idáig vezetett, viszont most úgy érzem ( nem mindig volt ez így), hogy megérte. És mert arra gondoltam, hogy ha ezen felül, a honlap által akárcsak egy pozitív gondolatot, bátorítást, mosolyt, ötletet, szikrát sikerül is az azt olvasónak nyújtani, az már a cseresznye lesz, az amúgy is finom tortán. (H.E:L.)

Regisztrálj, csatlakozz hozzánk, alakítsuk együtt ezt a közösséget.

Regisztrálj, csatlakozz a "coaching világa" közösséghez

Regisztrálj, csatlakozz hozzánk, alakítsuk együtt ezt a közösséget.

Klub – Fórum